Cum să alungi durerile de spate prin remedii naturale și exerciții fizice

Durerea de spate este o problemă comună cu care se confruntă mulți oameni în ziua de azi. Poate fi cauzată de diverse factori, cum ar fi postura incorectă, sedentarismul, stresul sau chiar o leziune. Indiferent de cauza durerii de spate, există modalități naturale și eficiente de a o alunga și de a îmbunătăți sănătatea coloanei vertebrale. În acest articol vom discuta cum să alungi durerile de spate prin remedii naturale și exerciții fizice.

Remedii naturale pentru durerile de spate

 1. Aplică căldură sau gheață: Aplicarea căldurii sau a gheții pe zona afectată poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii. Folosește o pungă de gheață sau o sticlă cu apă caldă și aplic-o pe spate pentru 15-20 de minute de câteva ori pe zi.
 2. Uleiuri esențiale: Unele uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de lavandă sau uleiul de mentă, pot avea proprietăți antiinflamatorii și analgezice. Poți amesteca câteva picături de ulei esențial cu ulei de cocos și să masezi ușor zona dureroasă.
 3. Turmeric: Turmericul conține curcumina, un compus cu puternice proprietăți antiinflamatorii. Poți adăuga turmeric în alimentația ta sau să-l iei sub formă de suplimente pentru a combate durerea de spate.
 4. Suplimente cu calciu și magneziu: O deficiență de calciu și magneziu poate contribui la durerile de spate. Asigură-te că dieta ta este bogată în aceste minerale sau ia suplimente sub supravegherea unui specialist.
 5. Masaj terapeutic: Un masaj terapeutic poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și la îmbunătățirea circulației sanguine. Consultă un terapeut de masaj calificat pentru a obține cele mai bune rezultate.

Exerciții fizice pentru durerile de spate

 1. Întindere spinală: O întindere ușoară a coloanei vertebrale poate ajuta la relaxarea mușchilor și la eliberarea presiunii exercitate asupra discurilor intervertebrale. Culcat pe spate, îndoaie genunchii și trage-i spre piept, apoi ține poziția timp de 30 de secunde. Repetă de 3-5 ori.
 2. Exerciții de întărire a mușchilor abdominali: Mușchii abdominali puternici pot ajuta la menținerea unei posturi corecte și la reducerea presiunii asupra spatelui. Exercițiile cum ar fi abdomenele sau planșa pot fi benefice.
 3. Înot: Înotul este o activitate fizică excelentă pentru durerile de spate, deoarece implică mișcări blânde ale corpului și ajută la întărirea mușchilor din jurul coloanei vertebrale.
 4. Yoga: Yoga poate îmbunătăți flexibilitatea și postura, ameliorând astfel durerile de spate. Există numeroase poziții de yoga special concepute pentru tratarea problemelor de spate.
 5. Plimbări zilnice: Mersul pe jos este o activitate fizică simplă, dar eficientă, pentru menținerea sănătății spatelui. Asigură-te că mergi cel puțin 30 de minute în fiecare zi.
 6. Exerciții de respirație: O respirație corectă poate ajuta la relaxarea mușchilor și la reducerea stresului, ceea ce poate contribui la diminuarea durerii de spate. Exercițiile de respirație profundă pot fi de ajutor.

Înainte de a începe orice program de exerciții fizice, este important să consulți un medic sau un specialist în sănătatea spatelui pentru a determina cauza exactă a durerii tale de spate și pentru a primi recomandări personalizate.

Durerile de spate pot fi o problemă debilitantă, dar există numeroase modalități naturale de a le combate. Aplicarea căldurii sau a gheții, utilizarea uleiurilor esențiale, suplimentarea cu minerale precum calciu și magneziu, masajul terapeutic și alte remedii naturale pot ajuta la ameliorarea durerii. De asemenea, exercițiile fizice regulate, cum ar fi întinderea spinală, întărirea mușchilor abdominali, înotul și yoga, pot contribui la menținerea sănătății spatelui și la prevenirea recidivelor.

Nu uita să consulți întotdeauna un specialist înainte de a începe orice tratament sau program de exerciții fizice, pentru a te asigura că alegi opțiunile potrivite pentru starea ta de sănătate specifică. Cu răbdare și perseverență, poți alunga durerile de spate și îmbunătăți calitatea vieții tale.

Autor • ababei

Articole interesante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *