14
unde pleaca cei 2% la suta

Vorbesc de cei 2% la suta din impozitul pe care il platesc de imi sare basca. Sigur, trebuie sa accept ce nu pot schimba. Asa ca sunt un bun contribuabil si declar toate veniturile rezultate altfel decat din salariu.

Dar ce fac cu ce am jurisdictie sa schimb? Cei 2% sunt singurii peste care am puteri depline atunci cand imi depun declaratia anuala la fisc. Restul e tacere. Pai si cum sa-i las eu in vant, asa.

Eu nu sunt genul ciobanului mioritic, care a aflat ca neprietenii lui vor sa-l hacuie si s-a resemnat. A zis lasa, daca asa mi-o fost scris, trimit o oaie sa-i zica mamei ca m-am dus. Eu n-as fi procedat asa in locul lui. Mi se pare ca a fost cam papagal.

Si eu, cireasa, nu sunt papagal. Eu stiu ca daca nu specific exact unde vreau sa se duca aia 2%, alege primaria pentru mine. Si imi vine sa regurgitez ultima masa daca mai vad niste investitii ale primariei pentru imbunatatirea orasului asta.

Chiar daca o sa mai vad vreodata apa fantanii de la Unirii colorata in rosu sangeriu, verde brad, albastru turnesol si galben pipi, vreau ca macar asta sa nu se intample din banii mei. Ca sa nu-mi vina sa-mi infig unghia in gat ca n-am fost eu atenta.

Si nu, nu vreau sa sponsorizez cu zambetul pe buze vreun aranjament floral adus dintr-o tara exotica fara sa se intrebe nimeni daca acestui aranjament floral ii convine clima din Romania. Si apoi sa ma uit la el cum se usuca, intr-un sens giratoriu din Ferentari.

Mai sunt 10 zile. 10 zile in care pot sa imi depun declaratia de venituri revenite din altceva decat salariul de la patronul meu, cel mai bun patron. Eu stiu exact unde trebuie sa dau dar mi se pare o treaba personala, ca si spalatul in zona inghinala, cand fac dus. De-aia nu zic. A fost greu sa aleg.

Dar vreau sa va rog mult sa nu lasati primaria sa foloseasca dupa bunul plac ai vostri 2%. Sunt ai vostri. Si daca pescuitul e ceea ce va infioara pielea de placere, va implor sa ii dati unei asociatii profesioniste de pus rame in carlig.

Si daca animalele, de orice fel si de oriunde, sunt cele care va emotioneaza, va rog frumos dati-i pe cei 2% unei asociatii culturale care se ocupa cu facut masaj vacutelor sau de achizitionat in fiecare dimineata peste proaspat pentru o suma de pisici fericite.

Sau la Muzeul Taranului Roman sau la SMURD sau la copii cu HIV sau la cercetarea in cancer sau la adultii autisti sau la psihoterapie pentru adultii deprimati sau la gradina zoologica sau la un parc dendrologic din retezat.

Sau, daca n-aveti absolut nicio idee de ce ati vrea sa faceti cu ei, va dau eu una. Este vorba despre Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane. Pentru ca Nona m-a convins ca stie sa faca evenimente care conteaza.

Daca vreti sa faceti asta, aici datele: Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane sau ApPAC, Raiffeisen Bank Agentia Grivita, IBAN RO14RZBR0000060012487048, CUI 26758301.

Uite ca iar nu pot sa ma abtin. Va conjur, nu lasati primaria sa faca din ai vostri 2% revelion la Romexpo. Unde pleaca ai mei cei 2%? Unde vreau eu si asta ma face sa ma simt puternica.

sana